Varför använda en bärbar dator?

Tekniken går framåt och att kunna använda sin dator var som helst i världen har blivit allt viktigare. Idag har de flesta hem och företag i Sverige datorer. Efterfrågan på stationära datorer har emellertid minskat och bärbara datorer har blivit väldigt omtyckta. Vilka fördelar finns det med en bärbar dator?

Var som helst, närsomhelst

Många människor föredrar mobiltelefoner framför fasta linjer och av liknade skäl så är det fler och fler som upptäcker fördelarna med bärbara datorer. Många ställen har anslutningar till internet för allmänheten, vilket innebär att det är lätt och smidigt att använda en bärbar dator. Dessa datorer kan användas i sommarstugan, på stranden eller ute på en parkbänk. De kan också användas var som helst i världen, vilket är mycket praktiskt när du är på resande fot. Batteritiden är numera relativt lång, vilket innebär att det går att arbeta någon timme utan att behöva ladda batterierna. Det kan dock vara praktiskt att skaffa en extra laddare att ha med sig när du reser så att du kan ansluta din dator till ett eluttag när det behövs. Laddare kan vara känsliga för stötar och har du en separat som du använder enbart vid resor riskerar du inte att stå där helt utan laddare om olyckan skulle vara framme.

Fördelar med en bärbar dator

En fördel med att använda en bärbar dator är att den går att anslutna till en stationär dator på kontoret eller till en dockningsstation där du kan koppla in externa enheter till exempel bildskärm och tangentbord. En bärbar dator blir som en stationär dator som du bär med dit vart du än går.

Det är också väldigt enkelt att använda en bärbar dator eftersom färre anslutningar behövs. Detta innebär att människor som inte är speciellt intresserade och insatta i teknik lätt kan lära sig att använda en bärbar dator. Datorerna är för det mesta fria från problem och krångel vilket är underbart och något som givetvis uppskattas av alla användare. En bärbar dator tar dessutom inte upp lika mycket plats som en stationär dator. Den saknar en labyrint av sladdar på baksidan vilket både är förvirrande att reda ut och något som tar plats.

Däremot så får man ofta bättre prestanda med en stationär dator och det är oftare lättare att byta ut delar om något går sönder.