Starta webbshop

webshop

Om man har en produkt man vill sälja har man tidigare enbart varit hänvisad till att öppna en butik eller att sälja till en butik där man fått betala stora procentsatser till mellanhänder. Idag öppnar man en webbshop och så är man igång med försäljningen.

Om man har en vara man vill producera och sälja är det mycket smart att starta upp en webbshop. Kanske sitter man på landsbygden och producerar fina honungsburkar eller vackra näverkorgar. Kanske får man möjlighet att köpa in partier av datordelar till ett bra pris och behöver nå många kunder snabbt. Då är det läge att fundera över att starta en webshop.
Om man lyckas kan försäljningen skjuta iväg med rekordfart. Men det kan ta lite tid innan shopen är uppe och man verkligen når sina kunder. Om man inte är så duktig på att själv bygga sin sida och shop kan man köpa en färdig sådan hos Kodmyran. Företaget har stor erfarenhet av webbshopar och kan ge bra råd om vilken utformning man bör ha på sin shop. Priserna är humana och supporten mycket bra vilket gör att företaget starkt kan rekommenderas.

Sökmotorer

När shopen är synlig på Internet gäller det sedan att kunderna skall hitta den. Det vanligaste sättet för en kund att hitta en vara är att söka efter den på en sökmotor. Den i Sverige största sökmotorn är Google. Normalt skriver man bara i sökrutan ”näverkorg” om det är en sådan man är ute efter. Direkt kommer det upp sökresultat som visar sidor som handlar om näverkorgar. Troligen kommer det upp resultat som beskriver hur man gör en sådan och med lite tur också sidor där man kan köpa korgar. Det är här man vill synas om man vill nå kunder för sin försäljning. Andra sökmotorer som används flitigt är Yahoo och Bing.