Starta en blogg

blog

Att driva en egen blogg kan vara ett bra sätt att nå ut med kunskaper eller åsikter. Men man kan även tjäna pengar på sin bloggskrivande.

Börja gärna med att tänka igenom vad du vill uppnå med din blogg. På så sätt blir det lättare att hålla en röd tråd på din sida.

Det finns många olika bloggmotorer att välja av, varav vissa är gratis och andra erhålls till en viss kostnad. Blogger och WordPress är två populära alternativ som dessutom är kostnadsfria.

Det är även vanligt att veckotidningar och dags/kvälls tidningar har egna bloggar där man kan skriva.

Om man har tänkt att tjäna pengar på sin blogg så är det viktigt att locka många besökare. Ett bra knep är att hitta en egen nisch, ett område som man är specialiserad på.

Sedan är det bara att välja bloggmotor och köra igång.

För att få så många besökare som möjligt så är det viktigt att uppdatera ofta. Inläggen får gärna vara korta och ha bilder och videoklipp. Det är också bra att länka till andra sidor och skriva kommentarer på andra bloggsidor.

På nyligen.se kan man ”pinga” när man skrivit ett inlägg för att inläggen ska synas på deras sida och på andra bloggportaler.

Läsarna vill gärna kunna relatera till bloggaren så en tydlig avsändare är en klar fördel. Våga gärna vara personlig, men utan att gå över gränsen för den egna integriteten.

Genom att lägga ned tid på att göra research så blir kvaliteten på inläggen bättre.