Sköta affärer på resande fot

resa i jobbet

I dagens IT-samhälle är det många som jobbar på resande fot eller hemifrån. All vår moderna teknik har gjort det möjligt att hålla kontakten med jobbet även om man inte är fysiskt närvarande hela tiden.

Smarta lösningar på nätet underlättar även arbetet och oftast behövs inte mer än en telefon och en dator. Även extra laddare och batteri kan vara bra att lägga i jobbväskan så du inte blir ofrivilligt bortkopplad från nätet eller saknar ström.

Appar och sajter som underlättar i arbetet

Affärstidningen Veckans Affärer skriver om ett antal appar som kan underlätta i arbetet.

Ett lätt och billigt sätt att hålla kontakt med kontor och kunder är Skype. Via Skypes sida kan du föra bildsamtal och hålla dig uppdaterad med det som händer på kontoret under resan.

Via Bank ID kan du alltid nå din bank under resa och hålla koll på dina affärer. Med bank ID kan du även logga in på försäkringskassan om du skulle bli sjuk.

På 1Password kan du spara alla dina lösenord och även kontoinformation, anteckningar och körkortsuppgifter, som du sedan kommer åt med ett lösenord. Appen finns för Mac och iPhone och troligtvis snart även för Android.

Cloudmagic samlar alla dina sociala medier som Twitter, Facebook, G-mail, Evernote och Dropbox. Via en sökfunktion kan du enkelt söka efter ett visst inlägg eller annat i alla medier. Appen finns både för iPhone och Android.

Många använder sig av appen WordPress för att hantera bilder. Om du använder bilder i jobbet eller bloggar ofta är den här appen ovärderlig. Ska du dela bilder med andra eller redigera bilder och filmer kan du göra det med Dropbox. Behöver du spara anteckningar, idéer, foton eller dokument kan du använda dig av Evernote. Den finns både för iPhone, Android och Windows.