Fotografera bättre med din smarta telefon

Nu för tiden tar de flesta smartphones bra bilder. Men det finns mycket du kan göra för att uppgradera din mobilkamera. Med rätt utrustning kan du ta lika bra bilder med din mobil som med en systemkamera. På fotomarknaden finns nu för tiden mycket mobiltillbehör, både för nybörjaren och för proffset som vill göra bättre innehåll till sina sociala medier.

Fototillbehör för mobilkamera

Många väljer att köpa ett eller flera objektiv till sin mobil. Objektiven fästs på kameran med hjälp av ett löstagbart mobilskal. Det finns också en uppsjö av tillbehör för filminspelning, som till exempel stativ och mikrofonhållare. Genom att satsa på tillbehör till din smartphone istället för att köpa en ny kamera är du inte bara miljövänligare utan också mer ekonomisk. Utöver att köpa tillbehör kan du också ladda ner appar för bildbehandling och lära dig mer om komposition.

Satsa på bra optik

Men det viktigaste är trots allt optiken. I dag kan du köpa både proffsoptik och enklare linser till din mobilkamera för att fotografera i olika perspektiv. Du kan till exempel sätta ett teleobjektiv på din smarta telefon och fota på stora avstånd, men det finns också vidvinkelobjektiv och optik för makrofoto i mobilversion. Köp på nätet så får du tillgång till det bästa utbudet.