Bildhantering online

bildredigering

Med fantastiska kameror i dagens mobiler så kan det ibland vara nödvändigt att redigera dessa bilder man tagit. Man kanske inte riktigt nöjd över kontraster i bilden eller man vill beskära den.

Idag så finns det gott om gratis redigeringsprogram för bilder online, och det är positivt för alla kanske inte vill köpa en licens för Photoshop som är ett av de dyrare programmen på marknaden idag. Det ska dock sägas att det är bästa programmet inom bildredigeringsprogrammen.

Ett gratisprogram är Pixlr där du direkt kan ladda upp en bild och hantera den i din webbläsare. Gör dina förändringar som till exempel Ljushet & Kontrast eller använd något av de befintliga filter för att ändra din bild. När du justerat och gjort dina ändringar spara ner bilden lokalt på din dator.

Du kan även göra ett eget collage av bilder och lägga till text. Varför inte skapa trevliga julkort som du kan skicka till vänner och bekanta. Möjligheterna är många och om du ger programmet några timmar så kan du enkelt fixa till dina bilder så de ser bättre ut.